Met Mathilde als gespreksleider kiest u voor een energieke bijeenkomst. Stevig op de inhoud, prettig qua sfeer. Haar expertises zijn Wonen, vernieuwing van stad en dorp, leefbaarheid, krimp, participatie, zelfzorg, duurzaamheid en energiebesparing. Mathilde Lubbers werkt ruim 15 jaar als adviseur in het communicatie- en marketingvak. Ze is vertrouwd met de wereld van woningcorporaties, bewoners, overheid, projectontwikkelaars, zorg en welzijn.

“Samen helder krijgen waar het écht om gaat en hoe je dat voor elkaar krijgt. Zorg dat ’t staat en dat ’t straalt!”

Ze biedt mensen een podium en focust op het doel van de bijeenkomst. Deze Noorderlingse beweegt zich net zo makkelijk in een zaal met dorpsbewoners als in een debat met ambtenaren. Als gespreksleider pakt ze haar rol in het faciliteren van écht contact. Pas dan kun je het met elkaar over de inhoud hebben.

Mathilde is inzetbaar als presentator, dagvoorzitter, debatleider, gespreksleider en moderator.

Op dit moment presenteert hij het live programma ‘En dan nog even dit’. In dit spraakmakende tv-programma op TV Oost ontvangt hij verschillende gasten als Femke Halsema, Piet Hein Donner, Henk Kessler, Erik de Zwart en Ivo Niehe.

Dat André duurzaam is blijkt wel uit het tv-programma ‘Natuurlijk’ dat hij produceert en presenteert. In de serie, die op TV Oost wordt uitgezonden, laat hij zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaam leven. Zo kookt Jonnie Boer van restaurant de Librije een heerlijke maaltijd van duurzame producten en komt André alles te weten over de werking van zonnepanelen terwijl hij met een Solar speedboot over het water racet. Verder is hij ook te zien op RTV Drenthe waar hij het programma ‘Boetenwark’ presenteert.

Ook op het gebied van de infrastructuur weet hij inmiddels veel te vertellen doordat hij voor TV Oost twee jaar het programma ‘Kris Kras’ presenteerde. In veertig afleveringen ging hij kriskras door de provincie Overijssel op zoek naar knooppunten op de weg, het spoor, het water of in de lucht. Door de provincie Overijssel en de Nederlandse Spoorwegen wordt hij regelmatig ingezet als presentator of discussieleider bij een opening van een belangrijke rondweg of nieuw spoor.

André kan goed overweg met kinderen. Voor TV Oost presenteerde hij de Sinterklaasintocht en in theater Ogtrop in Meppel presenteerde hij het Sinterklaasfeest. Verder is André te momenteel te bewonderen in de commercial van de Efteling.

“Met humor als het kan en serieus waar nodig.”

Zijn eerste ervaringen als presentator deed hij op toen hij voor SBS -travel de reisclips ging presenteren. Vakantiebestemmingen werden op dit reisportaal van SBS6 voorzien van een reisclip. Tijdens de vakantiebeurs in Utrecht presenteerde hij de SBSTravel-show.

Toch geldt dat wie haar in één van de grote televisieshows aan het werk heeft gezien, de goede verstaander heeft ontdekt dat Angela de feiten vanuit een warm en menselijk perspectief bekijkt en becommentarieerd. Zij levert altijd een andere en warme menselijke invalshoek.

Angela Groothuizen is streng, houdt de touwtjes in handen, dwingt respect af. Naast vriendelijk, ad rem en vrolijk zijn, slaagt ze er steeds weer in om de essentie boven water te krijgen. Ook een congres of discussie is theater en door haar ervaring weet Angela een zaal toehoorders te door gronden. Zij kan de informatie op een juiste manier vertalen en speelt met gevoelens.

“Met Angela boekt u niet alleen een bekende Nederlander, maar een betrokken en bevlogen dagvoorzitter die enkel goed voorbereid ter plaatse komt!”

Angela Groothuizen is zangeres, theatermaakster, Tv-presentatrice, actrice, programmamaker en moeder. Talkshows, spelshows en kerstshows. Forums, interviews, concerten die kan ze aan elkaar praten. Het is lachen en thuiskomen met Angela. Natuurlijk is er een gedeelte Dolly Dots in haar en herinneren we haar in het televisieprogramma ‘Sex met Angela’, kennen we haar liedjes zagen we haar theaterprogramma’s op tv. Natuurlijk hebben miljoenen haar zien jureren en coachen bij The voice of Holland en X-factor en natuurlijk hebben we in deze bio veel niet genoemd!

Al meer dan 25 jaar journaliste bij eerst het Nieuwsblad van het Noorden, nu Dagblad van het Noorden.
In haar verhalen zoekt zij steeds de menselijke kant. Lezers waarderen haar om haar toegankelijke en duidelijke stijl van schrijven.

Haar betrokkenheid bij mensen komt Anita ook als presentator/discussieleider goed van pas. Zij geeft iedereen voldoende ruimte, maar niet meer dan goed is voor het debat.

Anita Pepping als dagvoorzitter:
“Charmant, maar duidelijk; kan kort op de bal, maar ook in de ruimte spelen.”

Annechien is een professional. Ze is grondig en bewust van het thema van uw bijeenkomst. In haar inleidingen alsook in de interviews levert Annechien oprechte kwaliteit op het podium. Bovendien is het haar welgemeende en intelligente uitstraling die het publiek meeneemt naar een hoog niveau.

Annechien Steenhuizen begon, na een studie aan de Utrechtse School voor Journalistiek (1995-1999), bij RTL Nieuws. Ze werkt hier ruim drie jaar op de redactie van 5 in het Land en RTL Nieuwsmagazine.

Inzetbaar als presentator, dagvoorzitter, debatleider, gespreksleiding, moderator.

Niet lang na haar werkzaamheden bij Radio M gaat ze televisiewerkzaamheden doen bij oa TV Utrecht. Vanaf 1 maart 2008 werkt Annechien Steenhuizen een jaar lang mee aan het VARA-programma De Wereld Draait Door als een van de Jakhalzen, en vanaf maart 2009 is ze een van de vaste presentatoren van het NOS Journaal.

We mogen dus stellen dat we het hier over een vakvrouw met veel ervaring hebben. Annette geeft weinig interviews, omdat ze vindt dat ze door haar werk al genoeg van zichzelf prijsgeeft.

Door haar enorme ervaring is een dagvoorzitterschap of presentatie in handen van iemand die er staat en weet wat er van haar wordt verwacht. Een bekend gezicht en een vertrouwde stem. Van Trigt improviseert er op los, is ad rem en laat niet met zich spotten.

Inzetbaar als presentator, dagvoorzitter, debatleider, gespreksleiding, moderator, spreker.

Annette houdt zich aanbevolen voor congressen met veel interactie en interviews.

Anouschka Laheij heeft het allemaal in huis. Woonachtig in den Haag en sinds 2007 werkzaam als gespreksleider en dagvoorzitter. Ze heeft inmiddels bijeenkomsten in alle soorten en maten over uiteenlopende (maatschappelijke) thema’s mogen leiden.

Een politiek debat met de lijsttrekkers van de tweede kamer verkiezing, een ICT congres of een cultureel festival? Een zaal van 800 man of een kleine ronde tafeldiscussie? Laheij modereert ze allemaal. Dit doet ze vol overgave en enthousiasme. Haar achtergrond als politicoloog en psycholoog zijn daarbij een perfecte mix, scherp waar het moet…begrip waar het hoort. En ingelezen zal ze altijd zijn.

“Haar achtergrond als politicoloog en psycholoog zorgt voor een perfecte mix.”

Als gespreksleider denkt ze graag met haar opdrachtgever mee over het gewenste doel van een congres. De werkvormen die gekozen worden zijn namelijk cruciaal om de gewenste outcome te realiseren.

‘Een onafhankelijke dagvoorzitter zochten we die mensen kon uitdagen om een oprechte discussie met elkaar te hebben, die zou leiden tot concrete resultaten. Die hebben we voor 100% gevonden in Anouschka Laheij. Met haar creativiteit, fingerspitzengefühl, kennis van zaken en vaart werd de conferentie een zinvolle bijeenkomst met de gewenste resultaten’!

Dagvoorzitter

Hij treedt veelvuldig op als dagvoorzitter. Zoekt U een inhoudelijke en humoristische dagvoorzitter die snel tot de essentie van ingewikkelde problemen komt dan bent U bij hem aan het goede adres. Een congres wordt alleen een succes als er goede afspraken zijn gemaakt en een gedegen voorbereiding plaatsvindt die vaak een aantal dagen vergen. Engelstalige congressen zijn vanwege zijn beheersing van de Engelse taal geen probleem. Zijn achtergrond als politicus en wetenschapper komen eveneens goed van pas.

Lezingen

Met name zijn Eurolezingen worden op dit moment zeer gewardeerd. Als politicus en als wetenschapper heeft hij zich een kwart eeuw intensief bezig gehouden met de euro. In zijn Eurolezing geeft hij inzicht in de eurodebatten in Nederland en de andere landen. Waarom was Nederland uiteindelijke bereid om Italië en Griekenland toe te laten tot de euro? Al in 1992 waarschuwde Boekestijn tegen de gevaren van de invoering van een gemeenschappelijke munt tussen landen met uiteenlopende concurrentiekracht. Die bezwaren blijken nu verassend actueel te zijn. Waarom stapte Axel Weber en Jurgen Stark op bij de ECB? Hoe komen wij uit de huidige impasse?

Ook spreekt Arend Jan over leiderschap. Wat maakt iemand tot een goede leider? Wat was het geheim van Bolkestein? Waarom faalde Rita verdonk? Hoe wist Mark Rutte uit een diep dal te klimmen en uiteindelijk het minister presidentschap te veroveren?

Daarnaast is Boekestijn politiek commentator. Hoe dienen klassieke partijen om te gaan met populisme? Wat zijn de voor en nadelen van de gedoogconstructie? Wie is eigenlijk Geert Wilders? Wat is zijn agenda? Welke gevaren bedreigen het huidige kabinet?

Als uitvinder van ‘het Boekestijntje’ heeft Boekestijn veel media-ervaring. In zijn medialezing legt hij uit hoe de media werkt. Uitgebreid zal worden stilgestaan bij het Eenvandaag incident met zijn collega Maarten van Rossem, en zijn spontane opmerkingen over de Koningin. Wat gebeurde er nu eigenlijk en wat was de rol van de TV en de schrijvende pers. Boekestijn heeft als twitteraar met meer dan 13.000 followers ook opvattingen over de kansen die social media bieden.

“Als uitvinder van ‘het Boekestijntje’ heeft Boekestijn veel media-ervaring.”

Arend Jan Boekestijn geeft ook lezingen over actuele internationale onderwerpen. Hoe verhoudt de islam zich tot onze rechtsstaat en welke gevolgen heeft dit voor integratiebeleid? Welke gevolgen hebbende machtsverschuivingen in de wereld van Europa en VS naar China en India voor de positie van Nederlandse ondernemingen?

Referenties: ‘Tijdens de eurolezing van Boekestijn kon je een speld horen vallen’ (KPMG), ‘Boekestijn is een gedegen dagvoorzitter die snel tot de essentie van een probleem doordringt’ (AON), ‘Boekestijn maakte onze dag tot een groot succes’ (Netwerk Notarissen)

Uit NRC interview 1 april 2012(Tom-Jan Meeus):
Al in 2008 vertelde het ex-GroenLinks-Kamerlid Kees Vendrik, nu lid van de Rekenkamer: „Je hebt geen idéé wat je hebt aangericht.” Met de verwondering die hem eigen is zegt Arend Jan Boekestijn: „Wist je dat ik daar nooit bij stil had gestaan?”
Zijn succes roept ook vragen op over de democratie. Wat is er aan de hand als één ex-Kamerlid meer invloed op de publieke opinie heeft dan al die zittende Kamerleden samen?

Ruim 17 jaar lang was Westerweel het jonge gezicht van de AVRO waar hij hoe kan het ook anders een overdosis ervaring heeft opgedaan. Hij presenteerde om er maar een paar te noemen: Toppop, De Sleutels van Fort Boyard, Alles Kits, Duel over de grens envele andere programma’s. Later doet hij dat ook voor TELEAC, LLiNK en de laatste jaren bij RTL 4 en SBS.

Ondanks alle ervaring en routine houdt Westerweel van het vak en neemt elke opdracht serieus en bezield ter harte.
Bas is docent op de Amsterdam New Business School, schrijft kinderboeken en is creatief directeur van Dierenpark Amersfoort.

“Als spreker raakt hij bevlogen als het mag gaan over zijn kinderboeken.”

In de zomer van 2002 verving hij voor het eerst vaste presentator Frits Spits toen deze op vakantie was en vanaf 2006 neemt hij de vrijdag-uitzending van Tijd voor Twee voor zijn rekening.

Bert maakte in 2004 een uitstapje naar 3FM. Op die zender presenteerde hij Haandrikman bij nacht en verving hij Cobus Bosscha in JaCobus. Op Radio 2 valt hij in bij Theater van het Sentiment.

Aan het eind van elk jaar is Bert één van de presentatoren van het grootste radio-evenement van het jaar, de Top 2000.

Haandrikman is geboren in 1971 te Borger.. Na de mavo, de meao en de propedeuse van de lerarenopleiding studeerde Bert Nederlands en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In die stad kreeg hij halverwege de jaren negentig zijn eigen programma op de stadszender Oog Radio en draaide hij als dj plaatjes bij de katholieke studentenvereniging Albertus Magnus.

In 1997 ging Bert bij de regionale omroep Radio en TV Noord werken. Daar werd hij letterlijk in één klap beroemd toen hij tijdens een live-reportage knock-out werd geslagen. Naast het radioprogramma Het Eeuwige Weekend kreeg Bert er ook zijn eigen televisieprogramma: Podium Noord.
Foto Bron: KRO

Contact Persona Grata

  • Persona Grata
  • Klaas Schipperlaan 37
  • 9731 KC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief